Vastgoed

Bij vastgoedfotografie is het de uitdaging om de juiste compositie, licht en kleur te vinden om de beste foto te maken. Het is een vak dat veel meer vereist dan alleen het maken van een mooie foto. Het is een combinatie van technische vaardigheden, kennis van vastgoed en een goed oog voor detail.

DIgna ten napel
DIgna ten napel

Vastgoedfotografie

Het vastleggen van de juiste sfeer is bij vastgoed- en interieurfotografie heel belangrijk. De juiste beelden met oog voor detail, daar gaat het om bij het fotograferen van vastgoed. Bij het maken van foto’s neem ik ruim de tijd voor het bepalen van de juiste perspectieven. Ik fotografeer altijd met statief en zonder flits. 

Dit geeft het allermooiste resultaat in de presentatie op Funda en in vastgoedbrochures.

Video & Drone

Naast dat de toevoeging van videomateriaal op Funda voor een hogere ranking zorgt, geeft het een potentiële koper of huurder unieke inzichten vanuit veel meer perspectieven dan met een fotoreportage mogelijk is.

Ik vind het belangrijk dat je als kijker van een video ervaart hoe een woning er van binnen en buiten uitziet. Videobeelden lopen altijd vloeiend in elkaar over en met een drone ervaar je een woning of pand vanuit een heel ander, uniek perspectief. De drone wordt zowel voor hoogtefoto’s als voor professioneel videomateriaal ingezet.

Video’s worden gemaakt met de nieuwste apparatuur van DJI (Pocket 2) en dronebeelden met de allernieuwste drone van DJI (Mini 3 Pro). 

Video’s worden volledig gemonteerd, voorzien van achtergrondmuziek en in eigen huisstijl aangeleverd.

3D tour en 360° foto’s

Met een 3D tour ervaart een bezoeker hoe een woning of bedrijfspand er van binnen en buiten uit ziet. Klanten kunnen de locatie vanuit verschillende gezichtspunten verkennen, meer te weten komen over de aspecten van de locatie waarin ze geïnteresseerd zijn en een idee krijgen van de ruimte zonder daar echt aanwezig te hoeven zijn.

De 3D-weergave kan bekeken worden op een computer, een mobiel apparaat of met een virtual reality-headset.

Voor het maken van een 3D tour 360° foto’s maak ik gebruik van professionele apparatuur van Matterport (Pro2) en Ricoh (Tetha Z1).

Voorbeeld 3D Tour 

Plattegronden

Een goede plattegrond op Funda is belangrijk omdat het potentiële kopers helpt een beter beeld te krijgen van de ruimte en de indeling van een woning of bedrijfspand. Het geeft kopers een duidelijk beeld van de afmetingen van de kamers, de locatie van deuren en ramen, en de locatie van bijvoorbeeld inbouwkasten. Het kan ook helpen om de verkoopwaarde van een woning te bepalen.

Plattegronden worden in Floorplanner (FML files) gemaakt en in Funda door mij geüpload. Voor een betrouwbaar resultaat lever ik desgewenst een NEN 2580 meetrapport mee.

Het toevoegen van zoveel mogelijk soorten media verhoogt de ranking van je woning op Funda, omdat Funda deze media gebruikt om de relevantie van een woning te bepalen. Woningen waar maar weinig media van geüpload is, staan al gauw onderaan op de laatste pagina in de zoekresultaten van Funda bezoekers.

Digna ten Napel
Digna ten Napel

Werkgebied

Vanuit mijn standplaats Groningen werk ik vooral in het noorden van Nederland inclusief de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.

Neem contact op als je benieuwd bent of ik ook bij jou kan langskomen.